Over de dirigent

Het Hucbald Herdenkingsconcert zal dit jaar muzikaal geleid worden door dirigent Anthony Scheffer (1991). Dit zal zijn debuut worden als artistiek leider van het Herdenkingsproject.

Anthony Scheffer is zijn muzikale carrière begonnen als organist en cantor in Amersfoort, waar hij ook geboren is. Hij studeerde Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en ook daar hield hij zich bezig met de praktijk van muziek. Zo leidde hij verschillende vocale en instrumentale ensembles tijdens zijn studie. In 2015 begon Anthony als artistiek leider van Capella Amersfoort en dirigent van de Bach Cantorij Baarn. Daarnaast ging hij in 2018/2019 te werk bij het Nationale Opera en Ballet in Amsterdam als assistent van de muzikale staf. Nu houdt hij zich vooral bezig met het leiden van verschillende gezelschappen als gastdirigent, waaronder het Cantate op de Brink in Hilversum, De cantates in de Westerkerk te Amsterdam, Vocaal Ensemble Coqu in Utrecht en het Ensemble Quintessens, en heeft hij zijn eigen ensemble opgericht, namelijk het Faelix Baroque Ensemble. 

Voor Anthony staat onderzoek naar de muziekstukken centraal. Hij wil educatief te werk gaan om een compleet concert te creëren dat harmonisch, maar ook vanuit een musicologisch perspectief één geheel is. Voor het herdenkingsproject van 2021 staan Engelse componisten uit de oude en moderne tijd centraal. Zowel koor- en instrumentale werken komen voor in gevarieerde stijlen die een prachtig concert zullen vormen. Hiermee wil Anthony een goede balans creëren tussen oud en nieuw,maar ook vocaal en instrumentaal en tutti en solisten. Naast het herdenken wil Anthony de luisteraar inspireren en informeren over de Engelse muziek.