Commissie

Op deze pagina kunt u kennis maken met de mensen achter de schermen. Onze commissieleden stellen zich even kort voor:

Michael Huijbregts – Voorzitter

4 mei heeft altijd een bijzondere sfeer, door de herdenkingsgedachte krijgt de muziek nog een diepere lading. Nu dit jaar gekozen is voor “A Child of Our Time”, lijkt deze gedachte des te meer relevant. Het stuk gaat over uitbuiting, vreemdelingenhaat en vrede. De muziek van Tippett laat deze boodschap echt binnen komen. Hierdoor ben ik bovenal erg trots om voorzitter te mogen zijn van deze commissie.

Het is retrospectief erg indrukwekkend hoeveel uren erin gaan zitten om een concert van slechts anderhalf uur te organiseren. Toch is het bovenal fijn om met studiegenoten deze ervaring op te doen en geniet ik ook zeer van de band die we in zo’n jaar opbouwen. Hucbald Hoog!

 

 

Louise Godschalk – Secretaris

Mijn naam is Louise, ik ben 26 en vierdejaars student Muziekwetenschap. Als secretaris houd ik mij voornamelijk bezig met administratieve taken.

Dit jaar breken we met de traditie en voeren we geen requiem uit, maar A Child of Our Time van Michael Tippett. Het mooie aan dit stuk vind ik dat het zijn tijd overstijgt. Enerzijds gaat het over zeer specifieke gebeurtenissen, namelijk die van de kristallnacht. Anderzijds zijn de thema’s van onderdrukking en vervolging universeel toepasbaar. Het gaat niet alleen maar over “daar” en “toen”, het gaat ook over nu. Tippett roept ons op om barmhartigheid te tonen naar degenen die vanwege hun aard vervolgd worden.

 

 

Kirsten Pennings – Penningmeester

Mijn naam is Kirsten ik ben 23 jaar oud, volg de master Applied Musicology en loop op het moment stage. Dit jaar verzorg ik de begroting, afrekening en andere financiële zaken voor het herdenkingsconcert als penningmeester.

De maatschappelijke thema’s en de geschiedenis van “A Child of Our Time” en het leven van Michael Tippett fascineren me sinds een paar maanden. Hij was een pacifist in hart en nieren en was overrompeld door de eerste gebeurtenissen van wat de Tweede Wereldoorlog werd. Hij wilde het – naar mijn idee – niet zomaar laten gebeuren, maar hij wilde de oorlog ook niet helpen als pacifist. Dus componeerde hij A Child of Our Time om zijn ideeën te laten horen en niet passief

 

 

Marloes Meijer – Koorcommissaris

Ik ben Marloes, 21 jaar oud en nu derdejaars muziekwetenschap. Dit jaar ben ik de koorcommissaris van het Herdenkingsproject en ik kijk er erg naar uit om op 4 mei met een groot koor en orkest een heel mooi concert te geven. Het bijzondere aan dit project vind ik dat het niet alleen een praktische invulling geeft aan de studie muziekwetenschap, maar ook studenten uit allerlei andere richtingen de kans biedt om kennis te maken met (het uitvoeren van) prachtige muziek. In 2019 zal er voor het eerst in de geschiedenis van dit project geen requiem uitgevoerd worden, maar het moderne A Child of Our Time van Michael Tippett. Ik verheug me nu al op het repeteren van de vijf spirituals die Tippett gebruikt heeft in het werk. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een heel indrukwekkend concert gaat worden.

 

 

Maaike van der Wel – Orkestcommissaris

Ik ben Maaike, 27 jaar en alumna van Muziekwetenschap. Ik ben op dit moment werkzaam als toneelmeester bij Akoesticum, het trainingscentrum voor de podiumkunsten in Ede. Ik zal me komend jaar in de Herdenkingscommissie als orkestcommissaris inzetten voor een fantastisch projectorkest om de koorzangers te begeleiden.

Komende editie wordt het 9de koorproject waar ik als orkestlid aan heb meegewerkt. Ik vind het heel leuk dat we deze keer geen ‘standaard’ requiem uitvoeren, maar een hele andere weg inslaan met A Child of our Time van Michael Tippett. Het is een werk dat het belang van vrede en vrijheid, thema’s die nu nog steeds actueel zijn, op een prachtige manier op de luisteraar overbrengt.

 

 

Thomas Nicoll – PR-Commissaris

Mijn naam is Thomas. Ik ben 18 jaar. Dit jaar zal ik de PR regelen voor het Hucbald herdenkingsconcert. Als eerstejaars Muziekwetenschappen student ben ik de benjamin van deze groep. Daarom kan een project als dit wel eens overweldigend voelen. Er komt meer kijken bij de uitvoering van een muziekstuk zo groot als A Child Of Our Time dan men zou denken. Gelukkig is er een geweldige commissie vol met gemotiveerde muziekliefhebbers om op terug te vallen. Aan het einde van de rit zal het al ons harde werk dubbel en dwars waard zijn. Met een stuk zo indrukwekkend als dit werk van Michael Tippett belooft het weer een prachtige uitvoering te worden, net als voorgaande jaren. Wij zien u graag op 4 mei 2019!