Commissie

Op deze pagina kunt u kennis maken met de mensen achter de schermen. Onze commissieleden stellen zich even kort voor:

Maria Zwartbol – Voorzitter

Mijn naam is Maria, ik ben 18 jaar oud en ik volg momenteel het tweede jaar Muziekwetenschap. Dit jaar mag ik de voorzittersfunctie vervullen binnen de Herdenkingscommissie van Studievereniging Hucbald. Het organiseren van het jaarlijkse Herdenkingsconcert vind ik een hele mooie kans, omdat het de decennia-oude koortraditie van Hucbald verbindt met Utrechtse studenten en bewoners. Bovendien is deze commissie een goede manier om praktische ervaring binnen het vakgebied op te doen samen met hele gezellige commissieleden!  Het is enerzijds een hele onzekere tijd om dit project op te zetten. Anderzijds voelt het juist heel belangrijk om op 2 november gezamenlijk te  kunnen herdenken, zij het op afstand. De stukken die we zullen uitvoeren dit jaar zijn heel afwisselend – van de in het barok tijdperk gecomponeerde Funeral Sentences van Purcell tot een gedeelte van het twintigste-eeuwse requiem van Howells – maar rouw en nagedachtenis lopen als een rode draad door het repertoire heen. Ik denk dat we daardoor een programma vormen dat veel mensen zal aanspreken en op universele wijze toepasbaar is. Ik verheug me op de repetities en heb er vertrouwen in dat we een heel mooi en bijzonder concert zullen geven.

 

Britte Koster – Secretaris

Hi! Ik ben Britte, de gelukkige secretaris van de herdenkingscommissie. Ik ben 19 jaar oud en ben nu bezig met mijn tweede jaar van muziekwetenschap. Aangezien dit project vorig jaar niet plaats heeft kunnen vinden wil ik mij dit jaar extra inzetten om te zorgen dat het er zeker weten komt. Er zijn nu natuurlijk veel onzekerheden door COVID-19 maar ik heb het volste vertrouwen dat wij als commissie toch een heel mooi project kunnen neerzetten. We hebben een prachtig programma in elkaar gezet en ik kan niet wachten om het op 2 november dan eindelijk te kunnen laten zien aan iedereen!

 

Fien van der Kaaij – Penningmeester

Mijn naam is Fien, ik ben 20 jaar oud en derdejaars muziekwetenschapstudent. Ik ben dit jaar ook penningmeester van de herdenkingsco: een functie die ik, met bestuurservaring en een liefde voor koormuziek, met enthousiasme vervul! Ondanks onzekerheden rondom het realiseren van het project in verband met COVID-19, doen wij ons uiterste best om alsnog een waardig herdenkingsconcert (dat uiteraard zal voldoen aan de geldende maatregelen) neer te zetten.  Het programma dit jaar is een “first”, in plaats van één requiem of mis hebben we gekozen voor een prachtige selectie engelse koormuziek, een genre waar ik zelf veel ervaring mee en waardering voor heb! Het wordt waarschijnlijk een kleinschaliger concert dan anders, maar zeker niet minder bijzonder. De stukken staan in het teken van rouw, een gepast thema voor een herdenking en één dat velen zal aanspreken in de periode van groot verlies en gemis waar we ons in bevinden. Samen – in dit geval op gepaste afstand – muziek maken en van muziek genieten is altijd een verbindende ervaring, iets waar we in deze tijden veel behoefte aan hebben.

 

Nikki Huitink – Koor- en Orkestcomissaris

Hallo, mijn naam is Nikki. Ik ben een tweedejaars student Muziekwetenschap en loop al negentien jaar rond op deze wereld. Dit jaar heb ik de rol van orkest- en koorcommissaris op me genomen en zet ik me in voor alle koor- en orkestleden. Omdat we nu in rare tijden leven waar we elkaar soms voor lange tijd niet kunnen zien of spreken, staat het Herdenkingsproject dit jaar in het teken van het samenkomen van vrienden en familie op een dag waar we stil staan bij onze vrijheid. Hiervoor zullen wij een prachtig en intiem concert neerzetten waar oude en nieuwe muziek bij elkaar komt, met als hoofdonderdeel het Requiem van Herbert Howells. Ik kijk er erg naar uit om met elke muziekliefhebber dit project te kunnen delen!

 

Twan Swagten – PR-Commissaris

Hoi! Ik ben Twan Swagten, 20 jaar en vervul de functie van PR-commissaris binnen de herdenkingscommissie. Ik ben in deze commissie de enige eerstejaars! Het is dus nog allemaal een beetje nieuw voor mij. Als PR-commissaris zorg ik ervoor dat mensen op tijd op de hoogte zijn van het plaatsvinden van het herdenkingsconcert. Ik probeer een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Dit doe ik vooral door middel van publicaties in online media. De programmaboekjes op de dag van het concert zelf neem ik ook tot mijn rekening, zodat de toehoorder maximaal op de hoogte is van het programma en de gang van zaken tijdens het concert. Met de verschillende werken die uitgevoerd zullen worden belooft het, net als voorgaande jaren, een prachtig concert te worden. Wij zien u graag op 2 november 2021!